Skip to content

2017 week 48 | ONZE BURGEMEESTER

Beste columnlezer,

Heel spontaan wilde een meisje van 9 jaar graag een column voor De Vrienden schrijven.

Zij was boos over de Commissaris van de Koning maar wil graag onze burgemeester houden.

Zij heet Sabine Ettema en zit in groep 6 van de Bonifaciusschool.

Zij heeft alles zelf bedacht.

Heeft u het al gehoord?? De burgemeester gaat aftreden op 1 januari!

Wat is dat jammer, want hij is een goede burgemeester. Toen ik het hoorde, zei ik heel fel: ”Wat zullen we nou krijgen?!”

De burgemeester heeft veel dingen voor Wassenaar gedaan: hij heeft  de kinderen van groep 4 van de Bonifaciusschool uitgenodigd voor het Nationaal Schoolontbijt. Ze mochten samen met hem eten in de raadzaal van De Paauw. En mijn zusje Frederieke heeft hij beëdigd als Politiekid (een nieuw project waarbij de hele klas de politie helpt. De politie laat zien hoe ze te werk gaan, hoe het politiebureau eruit ziet en de Politie vertelt wat voor foute dingen je niet moet doen.)

Ook heeft de burgemeester Sinterklaas ontvangen in de Haven en danste hij gezellig mee op sommige liedjes. Maar, hij heeft nog veel meer gedaan.

Hij heeft zich ook gericht op de Vrienden van Wassenaar. Toen ze hun 50 jarig-Jubileum hadden op 5 november, was de burgemeester er ook. Hij hield toen een toespraak. De Commissaris van de Koning kwam ook.  Hij hield ook een verhaal en hij zei toen dat “groter soms beter is”. Bedoelt de Commissaris dat Wassenaar en Den Haag samen moeten gaan en dat we de burgemeester van Den Haag hier krijgen in Wassenaar??

Ik schrok mij een hoedje toen ik dat allemaal hoorde en riep weer: “Wat zullen we nou krijgen?”. Ik wil hier geen grote en hoge flatgebouwen. Ik wil geen lelijke kantoren!!

Wij willen een eigen burgemeester. Onze burgemeester mag nooit weg.

Hij is heel gezellig en gaat goed om met ons dorp. Hij is ook slim en grappig. Hij houdt veel van Wassenaar. Zo zou ik zo nog wel even door kunnen gaan….!! Ik vind het zelf super jammer dat de burgemeester aftreedt. Hij heeft veel voor alle mensen in Wassenaar gedaan. Iedereen is trots op hem.

De Vrienden van Wassenaar

Back To Top