Skip to content

Week 52 2022 | Door blijven Gaan

Als u dit leest zijn de kerstdagen van 2022 voorbij en staat u op het punt de jaarwisseling te ervaren. Door regelmatig deze column te lezen, leeft u mee met wat de Vrienden aan ons dorp bekoort (of niet natuurlijk). Een ander moment van ‘bekoring’ komt op 10 januari as. in het raadhuis, wanneer burgemeester Leendert De Lange zijn nieuwjaarsspeech uitspreekt. Nieuwjaar en de genoemde speech gaan door. Zo ook een andere uitnodiging die deze schrijver ontving van de gemeente Wassenaar. De inhoud betreft een verzoek om assistentie in een stembureau op woensdag 15 maart a.s. De mogelijkheid voor iedereen om te kiezen wie Statenlid gaat worden of blijft in onze provincie. Deze keuze maken gaat door in 2023. Gaat dan alles door volgend jaar zult u zich afvragen? Het antwoord van de altijd optimistische Vrienden is: Ja, zelfs Kerstmis dat weten we nu al.

Het doorgaan van de Elfstedentocht in 2023 is echter zoals ieder jaar omgeven door twijfel. Bij voldoende vorst kan deze tocht binnen een week zijn gereden. Bij onze lokale politiek gaat het langer dan een week duren tot een nieuwe coalitie van start gaat. De roep voor een nieuwe ijsmeester(es) is unaniem uitgesproken. Hart voor Wassenaar wil geen tweede ‘klapschaats’ oplopen en meldde zich vooraf niet beschikbaar. Dus een toertocht langs 7 partijen is straks voldoende voor deze verkenner. Wie gaat straks eerder door, de nieuwe coalitie of de alternatieve tocht op 24 en 28 februari in het Zweedse Luleå. De vrienden van Wassenaar wensen de verkenner veel wijsheid toe en roepen de gemeenteraadsleden op 2023 verzoenend van start te laten gaan.

Veel gaat door in 2023, weten we nu. Ook belangrijk is wat tussendoor komt of gaat. De “kleine” zaken die we persoonlijk ervaren. Hoe pak je deze “tussendoortjes” op? Alleen of met elkaar? Met familie, vrienden of buren? Gaat het om uw wijk of buurt dan staan lokale deskundigen voor u klaar. De Vrienden van Wassenaar op hun beurt staan klaar om deze deskundigen van wijk- en buurtverenigingen verder te helpen. Al bijna 50 jaar!

Voor 2023 wensen de Vrienden u een jaar met draagkracht, daadkracht en goede gezondheid.

Back To Top