Skip to content

2017 week 37 | Afval

AFVAL

Het blijft moeizaam met de afvalverwerking in Wassenaar.

Deze zomer stond een aantal interessante artikelen in De Wassenaarse Krant over afvaltroep in het dorp. Over uitpuilende verzamelbakken en stinkende afvalzakken. Sommige inwoners vergeleken de gebrekkige afvalinzameling zelfs met de mafia praktijken in Italië. Zo erg is het natuurlijk niet, maar je vraagt je wel af waarom het mis is gegaan ? Van afvalonderneming Avalex hebben wij niets mogen horen. En ze hebben ook het probleem niet aangepakt, getuige de vele foto’s in de krant. Je zou toch mogen verwachten dat Avalex trots is Wassenaar schoon te mogen houden. En dat men onmiddellijk ingrijpt als er een probleem is.

Laten zien dat Avalex een uitstekende en snel reagerende serviceverlener is. Niets van dit alles. Maar laten we nog even verder denken. Hoe heeft Avalex de afvalverwerking in ons dorp geregeld ? Door overal in het dorp bakken te zetten waar de inwoners verschillende soorten afval in moeten gooien. Maar wel precies het goede afval voor die betreffende bak ! Anders doet u het als inwoner verkeerd. En dan stapelt het afval zich op bij de verkeerde bak.

Voorts is het bekend dat er de komende jaren nog een boel bakken en ondergrondse vuilstortplaatsen moeten bijkomen in het dorp. Ons mooie dorp wordt dan volgeplaatst met zichtbare afvalputten. Op deze manier ga je weer terug naar de middeleeuwen !

En dat is niet nodig. Wij hebben ons altijd afgevraagd waarom Avalex geen gebruik wil maken van  nieuwe afvaltechnologieën . Centrale toepassing van moderne scheidingsmethodes. Dan kun je alle vieze afvalinstallaties uit het dorp verwijderen. Maar dan moet Avalex wel een goed afhaalschema opzetten. Iedere week langs komen bij de inwoners. Die dan niet met hun afval over straat hoeven te sjouwen. Dat zou serviceverlening zijn. Maar Avalex denkt daar niet aan. Wil de service zelfs verder verminderen. Want over twee maanden wil men in dit groene dorp de groenbak niet meer wekelijks afhalen. De Vrienden willen Avalex graag adviseren om over dat afhaalschema nog eens goed na te denken. Al is het maar om kritiek van je klanten voor te zijn. Luister naar je klanten en handel daar ook naar. Zodat wij ook als inwoners trots kunnen worden op Avalex.

Back To Top