Skip to content

2019 Week 17 | Winkelen in Wassenaar een feest?

Daar werd ik voor de tweede keer haast overreden in de Langstraat. En ik behoor niet eens tot de categorie “ouderen “ in het dorp. Deze keer niet door een fietser maar door een scootertje. En het jongetje had ook nog een grote mond. Enkele maanden geleden heb ik in deze column al gepleit voor strikte handhaving van de Langstraat als wandel-winkel gebied. En verzocht om permanente BOA bewaking die fietsende overtreders een verkeersboete kan opleggen. In andere plaatsen gebeurt dit effectief. Waarom niet in Wassenaar ? Laat ik het maar duidelijk zeggen: als het winkelpubliek, en zeker ook de ouderen onder ons, niet rustig in de Langstraat kunnen rondlopen, zal men weg blijven. Dus vergeet dan maar het feest. Laten we positief zijn en er van uit gaan dat de gemeente nu wel zal gaan handhaven. Wat zou winkelen in ons dorp nu echt feestelijk kunnen maken?

De Vrienden hebben twee jaar geleden een uitgebreide enquête gehouden over het winkelaanbod. De grote lijn van de antwoorden was dat men kwaliteit en originele speciaalzaken miste. Er is te weinig diversiteit en er zijn te veel standaard winkelketens. Het winkelaanbod wordt zo allengs een kopie van een gemiddelde provincieplaats. Misschien handig voor de tijdelijke gasten van Duinrell maar niet gericht op de wensen van de Wassenaarse bevolking. Laat staan dat er voldoende speciaalzaken zijn die kopers uit andere plaatsen zouden trekken. Dat gebeurt tegenwoordig nauwelijks. Waar vonden de beantwoorders van onze enquête het winkelbestand dan aantrekkelijker ? Voorbeelden die regelmatig werden genoemd waren in Den Haag de Frederik Hendriklaan (“De Fred “) en de Hoytemastraat en voorts Oegstgeest en Laren. In deze plaatsen is het aantrekkelijk winkelen in kwalitatief hoogwaardige, gespecialiseerde zaken. En dan moeten wij ook nog bedenken dat Leidsenhage inmiddels al behoorlijk vorm krijgt als top winkellocatie. Het is dus hoognodig dat Wassenaar, in al zijn geledingen, de hand krachtig aan de ploeg slaat. Een belangrijke taak is hier weggelegd voor onze nieuwe centrum-manager, Frédérique Diepstraten. Zij zit vol met ideeën en wil graag met u in discussie. Die discussie wordt georganiseerd door

DE VRIENDEN OP DONDERDAG 25 APRIL VANAF 2O.30 UUR IN DE WARENAR. Gezamenlijk moeten we ons winkelcentrum verbeteren en feestelijk zien te maken. De hoogste tijd ! Iedereen is van harte welkom op deze avond.

Samen sterk voor Wassenaar.

Back To Top