Skip to content
DSC 3215

Vol vertrouwen de toekomst in -Winkelen in Wassenaar- toch een feestje!

DSC 3215

v.l.n.r. Fréderique Deipstraten, Jacob Jan Bakker, Tiny van der Feltz

Op de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van 25 April jl. gaven de nieuwe Centrummanager Fréderique Diepstraten en Tiny van der Feltz (voormalig Centrummanager, nu verantwoordelijk voor het Project Beeldkwaliteitsplan) een presentatie omtrent de plannen voor ons winkelcentrum.

Met de slogan “Winkelen in Wassenaar – een feestje – nu en in de toekomst?” waren vele Vrienden en bewoners toegestroomd. Vanwege geuite zorgen over leegstand en de mogelijke concurrentie die dit dorp moet aangaan met Leidschenhage vanwege de nieuwe “Mall of The Netherlands”, was het tijd om een duidelijk verhaal neer te zetten.

Beide dames deden dat op voortreffelijke wijze. En daarmee steeg het vertrouwen van de aanwezige bewoners enorm. Wat vertelden de dames Diepstraten en Van der Feltz om de zorgen te kantelen en het vertrouwen terug te winnen?

Allereerst de cijfers die zorgvuldig werden toegelicht. De leegstand is ten opzichte van omliggende gemeenten en eerdere jaren, niet zorgwekkend. In feite zelfs normaal. Enige leegstand is nodig voor een goede doorstroom, aldus deskundigen. Met het nieuws dat Boekhandel De Kler blijft in Wassenaar, weliswaar in een ander pand, was dit positief en een blijk van vertrouwen.

Daarnaast, zo vertelden Diepstraten en Van der Feltz, is dit dorp uniek. En vanwege deze eigenheid staan wij sterk ten opzichte van de Mall of The Netherlands. Iedere Wassenaarder kent wel dat gevoel van het dorpscentrum op een zonnige dag. De Natuurmarkt op zaterdag, de terrassen vol en je komt vele goede bekenden tegen. Daar kan geen Mall tegenop!

Daarmee is de aantrekkelijkheid van dit dorp al duidelijk.”Gezelligheid, geborgenheid en vertrouwdheid” zijn de kernwoorden. De winkelier die advies geeft en tegelijkertijd een kopje koffie aanbiedt. De caféhoudster die haar eigen klanten goed kent en vraagt hoe het laatste nieuws op het thuisfront is. De Wassenaarders komen juist vanwege deze persoonlijke benadering en kopen daarom graag in eigen dorp. Zo komen ook veel bewoners uit omliggende dorpen af op de gezellige muzikale evenementen en de Natuur Markt. Cijfers geven het duidelijk aan; de verkoop stijgt meer en meer. Een kraampje op de Natuurmarkt is zeer gewild. Met het nieuwe Gevelplan waarvoor fondsen zijn vrijgemaakt door de Gemeenteraad, gaat Van der Feltz vanaf 2020 aan de slag en worden dit jaar de voorbereidingen getroffen. Iedere belanghebbende wordt betrokken. Heeft u vragen of suggesties voor onze nieuwe Centrummanager? Mail dan naar centrummanager@winkelsinwassenaar.nl

De Vrienden danken de dames hartelijk voor de zorgvuldig uitgewerkte plannen en hun krachtige presentatie. Vol vertrouwen winkelen wij in Wassenaar!

25 april 2019 ALV

 

Back To Top