Skip to content

2019 Week 33 | Waar de blanke top der duinen….

 Kent U het liedje nog “ waar de blanke top der duinen schittert in de zonnegloed ….” ?
Heel toepasselijk voor ons dorp, waar de blanke duinen niet alleen schitteren, maar de afgelopen maand veeleer lagen te puffen in de tropische hitte.
En wij, verhitte Wassenaarders, in die duinen , zwetend en wel, de verkoeling van de zee opzoeken.

Heerlijk ……of toch iets te warm ?
De vorige maand had de vacantie zijn intrede gedaan en was de zomerflauwte ons dorp binnen geslopen. Hond in de pot ….. ? Neen, want op cultureel en muzikaal gebied blijkt Wassenaar een attractieve agenda te bieden in de zomer.
In juli werd op meerdere podia muziek gemaakt en op tentoonstellingen en in galeries fraaie kunst getoond.
We brengen een en ander nog eens in herinnering. Zoals daar waren de aftrap van de Wassenaarse Cultuurprijs , het Muzikaal Cadeau in de Muzehall 24 , de Promenadeconcerten op elke zaterdagmiddag in de Dorpskerk, en de zomertentoonstelling ( t/m 11 augustus ) in de Galerie in de Molen met de titel “ Het Weghalen” .
Misschien ging uw belangstelling meer uit naar de Kinderstoomdagen ( stoomtrein Katwijk/Leiden ) op 20 en 21 juli ?
Iets gemist van al dit moois ? Jammer, maar ……U krijgt een herkansing, want in de maand augustus staat er nog veel meer op het programma. Een greep : nog steeds de Promenadeconcerten in de Dorpskerk op de zaterdagmiddag, het zgn. Nachtgeluiden concert op 30/08 aan de Papeweg en een Opera op zondag 25 augustus in de tuin van het Baljuwhuis.
Wordt het U teveel en te eenzijdig ? Dan is de bridgekroegentocht door Wassenaar op 31 augustus een uitkomst.
We sluiten af met Open Lucht evenementen, namelijk een theaterproductie in het park De Paauw met 4 voorstellingen eind augustus/begin september en tenslotte de bekende Plein Musique concerten op het Burchtplein op 4 zondagen, miv 18 augustus.
Een heel palet aan cultureel vermaak en muzikaal onthaal.
Waarom dit allemaal hier opgesomd ?
Omdat wij Wassenaarders onze zinnen moeten verzetten, onze ogen en oren moeten open zetten voor al het moois dat ons dorp te bieden heeft. Na de zomer kunnen we dan , ontspannen en met een frisse blik , er weer tegenaan.
Want alleen met een opgeruimde, open mind , staan we samen sterk voor Wassenaar.

Back To Top