Skip to content

2019 Week 29 | Zomer voor de nieuwe Burgemeester

Als wij allemaal straks op een handdoekje liggen op het strand of met familie zijn afgereisd naar warme vakantieoorden, wordt het stil hier in Wassenaar. De komende weken wordt ons dorp vooral bevolkt door toeristen. Vanaf september begint het weer. Scholen, werk en sport.

Maar niet voor onze nieuwe burgemeester. Hij wordt aanstaande donderdag 18 juli geïnstalleerd en De Vrienden zullen hem die avond feliciteren met zijn benoeming. Een paar weken geleden schreven wij al dat wij hem van harte terug verwelkomen in ons groene dorp.
Onze nieuwe burgemeester gaat daarna meteen aan de slag. Deze zomerperiode wordt hij ingewerkt en voert hij kennismakingsgesprekken. Hij verdiept zich in de actuele dossiers die aandacht behoeven.

Waarnemend Burgemeester F. Koen heeft de afgelopen periode een positieve weg ingeslagen. Goede verstandhouding, onderlinge samenwerking en rust op het front. Nu is het aan onze nieuwe burgemeester om deze aanpak en werkwijze te bestendigen. Daarbij komen er diverse dossiers op zijn pad. Grote dossiers zoals de Gemeentelijke Financiën, inrichting van de Groene Zone bij Valkenburg en Verkeer om er maar enkele te noemen. Onlosmakelijk daarmee verbonden is de bestuurskracht van onze Gemeente. De basis hiervoor is het goed functioneren van ons ambtenarenapparaat en het Gemeentebestuur. Dit onderwerp behoeft continue aandacht.
Naast deze belangrijke en grootse onderwerpen, spelen er ook kleinere dossiers die van belang zijn. Onderwerpen zoals de inrichting van een openbaar toilet in de Langstraat en een nieuw gebouw voor onze onvolprezen reddingsbrigade aan het strand.

De Vrienden zijn tot diep in de zomer actief en volgen deze dossiers met grote belangstelling. Wij verheugen ons op de samenwerking met de nieuwe burgemeester. Zoals u van ons gewend bent informeren wij u over ontwikkelingen van deze dossiers. Met bijna 52 jaar ervaring en meer dan 500 leden is de Vereniging een solide belangengroepering vanuit de Wassenaarse burgers en een vertegenwoordiging vanuit ons héle dorp. (Informatie: www.vriendenvanwassenaar.nl).

Wij wensen onze nieuwe burgemeester een feestelijke benoeming toe op 18 juli in Kasteel De Wittenburg. En hopen vooral dat hij tijdens het inwerken deze zomer kan genieten van het stille en mooie Wassenaar. Een glaasje wijn op het strand, een kopje koffie op een gezellig terrasje in de Langstraat, een fietstochtje door het groen. Welkom in Wassenaar burgemeester en veel succes!

Samen staan we sterk voor een duurzaam en zelfstandig Wassenaar .

Back To Top