Skip to content

2017 week 35 | Zomers verkeer

ZOMERS VERKEER

Plotseling is het nog een aantal dagen zomers weer met zomers verkeer. Want het strand is dezer dagen terecht een trekpleister. Veel autoverkeer, maar wassenaarders gaan zo veel mogelijk op de fiets. Makkelijk, geen files en veilig met de rood gekleurde fietspaden. Veilig ? Wat heet veilig ? Op weg naar het strand komen wij midden op de rotonde een scooter tegen die de verkeerde rijrichting heeft gekozen. Ongeluk net kunnen vermijden. En, alsof de duvel er mee speelt komen wij verderop op het rechtdoorgaande fietspad op de van Zuylen plotseling een ons tegemoet komende electrische fietser tegen. Wij kunnen nog net uitwijken en roepen haar als scheldwoord toe : “ You must be british “ . Maar ze was al weg.

Deze incidenten lijken misschien niet zo belangrijk, maar voor oudere fietsers die wat minder goed kunnen zien en sowieso wat minder beweeglijk zijn levert het gevaarlijke momenten op. Inmiddels zijn wij bij Rijksdorp aangekomen en daar zien we de duinweg naar de Slag compleet vol staan met stilstaande auto’s .

Wat blijkt later : De twee parkeerplaatsen zijn vol. Veel ergernis dus voor onze autorijdende gasten. En je vraagt je af waarom het niet mogelijk is om aan het begin van de Klip te signaleren hoe de stand is van de parkeerplaatsen. Wassenaar biedt kwalitatief goede strandkwaliteit en bereikbaarheid dient daar een onderdeel van te zijn. Jaren geleden is over de drukte op hoogtijdagen al eerder gesproken.

Toen werden verschillende voorstellen gedaan. Zoals de aanleg van een extra parkeerfaciliteit bij het strand. Vervolgens zou de duinweg naar de Slag verbreed kunnen worden, bochten er uit gehaald om de doorstroom te bevorderen.

Daar zijn de Vrienden geen voorstander van. Het karakter van het Wassenaarse Strand is nu eenmaal dat van een rustig familiestrand dat via een duinweggetje bereikbaar is. Specifiek dus een ander karakter dan dat van Katwijk of Scheveningen. Maar nadenken over een signaleringssysteem voor de parkeerplaatsen lijkt ons een welkome verbetering.

En graag gewoon rechts blijven fietsen ! 

Back To Top