Skip to content

2016 Week 28 Vakantie

Vakantie. Eindelijk is het dan zo ver. Lekker ontspannen na een intensief werk- en schooljaar. ‘’Tout’’ Wassenaar is op zoek naar een ideale vakantiebestemming. Meestal in het zuiden van Europa. U weet wel die landen die financieel door het noorden geholpen moeten worden. Door daar naar toe te gaan kunnen wij als particulieren ook nog een kleine bijdrage leveren. De achterblijvers in Wassenaar hebben trouwens geen gekke keuze gemaakt. 

 

Zij kunnen volop genieten van een bijzondere sportzomer. En van een prachtig natuurstrand met uitstekende strandpaviljoens. En van ongerepte duinen en aantrekkelijke landgoederen. Geen wonder dat veel toeristen Wassenaar uitkiezen als ideale vakantiebestemming. Wassenaar is een toeristische trekpleister. Maar het kan altijd beter. Zo denkt het gemeentebestuur er ook over. Die zoekt het ondermeer in het opstarten van een overlegcircuit met een nabuurgemeente. De nieuwe, uit Voorschoten afkomstige, wethouder gaat met zijn Voorschotense kameraden overleggen over het onderwerp toerisme. En zijn Voorschotense counterpart maakt het wel duidelijk: “We willen naar regiomarketing.”  Wat een naïviteit en onbegrip!  De merknaam is Wassenaar ! Een gouden merk. De meest bekende kleinere plaats van Nederland. En zoals marketingdeskundigen weten: een sterk merk moet je verder versterken. Dus de prioriteit moet zijn dat genoeg te doen. Laten we als voorbeeld maar de haven in het Oostdorp noemen.

Een prachtig stukje Wassenaar. In veel andere dorpen zou de kop van de haven allang omzoomd zijn door zonnige terrassen en weelderige begroeiing. In Wassenaar parkeert men er de auto’s. Het gemeentebestuur zou er dus goed aan doen om onze sterke merknaam verder te versterken. Ons advies aan de nieuwe wethouder is dat hij nu praktisch aan de slag gaat in ons dorp in plaats van met zijn voorschotense companen regionaal te vergaderen. Leert hij zijn nieuwe gemeente ook goed kennen. En mocht Voorschoten behoefte hebben aan ontwikkelingshulp dan is een cursus marketing nooit weg. Geniet van uw vakantie !

Back To Top