Skip to content

2016 week 25 | De loftrompet

De zomer is losgebarsten en de natuur laat ons genieten van bloemenpracht en rijke kleurschakeringen in tuinen en parken.
We gaan er op uit en willen genieten. Volop mogelijkheden, er zijn overal zomerfestivals zoals Pinkpop (net geweest), het Naked Song Festival (!) in Eindhoven (eind juni), Back 2 the 90 s in Tilburg (begin juli), het IJ-Festival te Amsterdam (7 juli) en ga zo maar door.
Maar ook in ons eigen dorp volop festiviteiten. Zo mochten we genieten van de 7e editie van het ICMF (fantastische kamermuziek), mochten we aanzitten aan de dinertafels van het Wassenaars Culinair Festijn (“Smaakvol Wassenaar”) en mochten we geboeid luisteren naar de muzikale klanken op het 43e prinsessenconcert van de Muziekvereniging Excelsior. Een heel palet aan recreatief onthaal. En de zomer is nog maar net begonnen. Ons mooie dorp biedt haar inwoners en bezoekers volop ontspanningsmogelijkheden en bruisende evenementen. Ons gemeentebestuur en heel veel vrijwilligers werken samen om dit allemaal mogelijk te maken. Hulde voor het vele werk dat verzet is om al deze evenementen succesvol te laten verlopen en dat in een dorp dat zich graag als een (stille, groene!) oase profileert. En ook hier- aan dat groen –  wordt hard gewerkt. Onze gemeente doet mee aan de landelijke groen-competitie 2016 en heeft in dat kader plantsoenen, parken en bermen een extra opknapbeurt gegeven. Een jury-commissie heeft onlangs een rondrit gemaakt langs onze groene pracht en één en ander in ogenschouw genomen. Ook elders, op het Valkenburg-dossier, zijn “groene punten” gescoord, zo lezen we in de krant.Een amendement (ingediend door Wassenaar) op het Masterplan Valkenburg, beoogt een groter gebied (38 hectare) aan de (groene) bufferzone toe te voegen. Een stap in de goede richting, al zijn de geplande bouwvolumes naar het oordeel van de Vrienden nog steeds veel te hoog.
Wij blijven vechten voor zo veel mogelijk groen-behoud. U ziet het. We steken de loftrompet, maar blijven kritisch en nemen initiatieven daar waar nodig, om mogelijkerwijs bij te sturen. Op 21 juni bespraken De Vrienden in hun jaarlijkse Algemene Leden Vergadering hun beleidsvisie (Koers 50 !) voor de komende jaren. Leden en belangstellenden discussieerden in de Warenar en wisselden hun meningen uit.
U kon er niet bij zijn? Op de website  ( www.vriendenvanwassenaar.nl) vindt u alle informatie.
 
Maar beter nog, U wilt er bij horen…..
Meld u aan als  lid op info@ vriendenvanwassenaar.nl
 
 SAMEN STAAN WE STERK VOOR WASSENAAR.
 
 
Back To Top