Skip to content

2015 week 5 | Zo kan het ook.

Als je de Wassenaarse Krant van de vorige week opslaat krijg je een goed beeld van wat er op dit moment leeft in ons dorp. Valkenburg, de detailhandel en de zorg.
We mochten gaan kijken naar de afbraak van het vliegveld, altijd goed voor de PR van het Rijksvastgoedbedrijf dat maar doordendert. Dan raak je aan het idee gewend en stribbel je niet meer tegen. Tweede Kamerleden van het CDA hebben om opheldering gevraagd over onnodige sloop van vliegveld Valkenburg.

Onze middenstand wordt bedreigd. Als de uitbreiding van de Leidschenhage doorgaat daalt hun omzet met, naar schatting, meer dan 10% . Met alle leegstand die we nu al hebben in de Langstraat en ook op het Stadhoudersplein word je niet echt vrolijk als je denkt aan een Wassenaar, waar het goed winkelen is. Ons college is bezorgd maar ook hier zal projectontwikkeling wel gewoon doorgaan.
Wij krijgen in ieder geval een eigen Jumbo! Goed voor de werkgelegenheid als ik de advertenties mag geloven. Een vorige premier riep ons op tot een nieuwe VOC mentaliteit. Het zou me niets verbazen als Jumbo straks met Michiel de Ruyter aankomt.

En dan natuurlijk de zorg. “Wijkmanagement krijgt er als brugfunctie een sociale dimensie bij” lees ik.
Prachtig, dat was een belangrijk punt op de avond over de zorg die de Vrienden onlangs organiseerden. Maar dan zie ik ineens de kreet ‘sleutelfiguren’. De wijkagent, de jongerenwerker, de huisarts en de beheerder van een wooncorporatie. Profielen die gemaakt moeten worden. Dan slaat de schrik mij om het hart. Wat op de avond van de Vrienden duidelijk werd is de unieke rol die in een wijk is weggelegd voor vrijwilligers. Wordt er nu een administratief waterhoofd gecreëerd?

Zoek in de krant van vorige week het artikel “Hulp bieden is makkelijker dan hulp vragen” nog eens op en lees dat eens. Zo kan het ook.

Back To Top