Skip to content

2015 week 11 | We worden wakker

Op de site van wassenaarsders.nl trof ik een bericht aan van Henri Hendrickx , de fractieleider van HartvoorWassenaar.

De Vrienden zijn a-politiek dus zou ik niet moeten reageren op het bericht. Toch doe ik het want er zit een ambivalentie in. Aan de ene kant maakt hij zich zorgen over de leegstand in ons dorp, aan de andere kant verbaast hij zich er over dat het Gemeentebestuur niet erg gelukkig is met de mega-uitbreiding van de Leidschenhage. Hij wil zelf beslissen welke Euro hij waar, aan wie en waarvoor wil uitgeven. Wat naar zijn mening het gemeentebestuur moet doen is met een goed winkelplan komen. Het centrum van Wassenaar moet gezellig blijven met ondernemers waar men graag zijn boodschappen doet. Is gezellig dan het trefwoord?

Afgelopen week heb ik mijn zoektocht door Wassenaar voortgezet om een gevoel te krijgen hoe de paar kleine ondernemers die wij nog hebben er zelf over denken. De mening van Slager Henk en kapper Sophie kent u uit mijn vorige column. Dus ging ik langs bij mijn schoenlapper, u weet nog wel die ’s morgensvroeg met collega-ondernemers de wereld door laat draaien, genietend van een ochtendkoffie. “Over een paar weken kunnen we weer buiten op het terras zitten en Wassenaar aan ons voorbij zien komen, een prachtig moment om een werkdag te beginnen”.
Toen ik daar wat dieper over nadacht dacht ik dat daar misschien wel het verschil zit tussen de kleine ondernemer en de grootgrutters. Ze zijn meer betrokken bij de mensen, kennen ze van naam en dat geeft binding.

Misschien nog wel het belangrijkste bericht deze week was dat op instigatie van de Stichting Centrum Management, de Buitengewoon Hoogleraar eMarketing & Distance Selling Cor Molenaar een boeiend verhaal heeft gehouden over de leegstand in Wassenaar. Hij gaat nu, zoals ik het begrijp, een rapport op stellen en een aanpak te adviseren. Gelukkig, eindelijk worden we wakker!

Back To Top