Skip to content

2015 week 01 | Loze luchtballonnen

2015 en een nieuw jaar gaat van start. Zijn al die goede voornemens eigenlijk geen pure onzin. Elk jaar hebben we met oud en nieuw de prachtigste plannen maar uiteindelijk blijken het luchtballonen. Er hoeft maar iets te gebeuren of ze spatten uit elkaar en als het nog even goed mag gaan, verschrompelen ze toch heel stilletjes tot een droef restantje. Weg er mee.

Gaan de Vrienden dit jaar nog wel iets doen?
De overdracht van zorgtaken naar de gemeente houdt ons bezig. De kranten staan bol van wat er allemaal mis kan gaan. 28 januari komt op uitnodiging van de Vrienden de oud-huisarts Jan de Bruijne uit Leiden ons vertellen over hoe ze het daar met hun buurtvereniging hebben geregeld.
En later dit jaar organiseren de Vrienden samen met deze krant en het Adelbert College, het Groot Wassenaars dictee.

Maar verder blijven de Vrienden zich natuurlijk inzetten voor de leefbaarheid van ons dorp. Helaas wordt je dat niet altijd in dank afgenomen. Hoe gaan we om met de bouwmaffia zoals bij het voormalig vliegveld Valkenburg. Hoe moet je aankijken tegen de omstreden nieuwbouwplannen van de Ridderhof, zo vlak voor de jaarwisseling nog even snel goedgekeurd door B&W? Winstbejag en goede wil gaan per definitie niet samen.

In dit nieuwe jaar wens ik onze Bestuurders en onze Raad in ieder geval veel tijd toe om hun stukken te kunnen lezen. Op die manier kunnen ze komen tot een afgewogen oordeel. Ik hoop wel op strijdvaardigheid en oog hebben over wat er echt speelt in ons dorp. Maar ja, net als goede voornemens kan die hoop ook bij mij snel vervagen en verschrompelen.

Om toch met iets positiefs te eindigen, de Vrienden wensen u allen, goedwillende burgers van Wassenaar, een productief jaar toe. En “keep the sunny side of the street”, dus volg de Vrienden op Facebook en op internet.

Back To Top